Produkterna

Hos Larssons Chark hittar du så mycket mer än bara korv. I vårt gedigna sortiment erbjuder vi allt från vår kända rökta Tollarpskorv till välsmakande patéer.

Däremellan hittar du olika sorter salami, leverkorvar, köttiga bratwurstar, krämiga pastejer, prinskorvar och wienerkorvar. Vattnas det inte redan i munnen rekommenderar vi att du provsmakar någon av våra produkter.

 

Rökt Tollarpskorv
Rökt Tollarpskorv, företagets äldsta produkt. En kallrökt produkt som har rökts på gammalt vis med bokspån på golvet i ugnar från 1936. Detta ger korven dess milda och karakteristiska smak och utseende som gör den oslagbar både till vardagen och vid speciella tillfällen. Bestående av griskött, nötkött, fettfläsk.

 

Kallrökt vitlökskorv
En kallrökt vitlökskorv där även denna har rökts på det gamla sättet som gör produkten så speciell. Bestående av griskött, nötkött.

Skånsk leverkorv
En äkta skånsk leverkorv när leverkorv är som bäst. Passar lika bra på smörgåsen som till svartsoppan vid gåsagille. Bestående av grislever, fettfläsk.

 

Falukorv
Definitivt vad det står på produkten. En falukorv för finsmakare där det inte stänker om skivan och den vänder sig inte ut och in under stekning och krymper inte ihop till ett russin. Bestående av griskött, nötkött och fettfläsk.

Leverpastej
Leverpastej en krämig sådan, tillverkad på mjölk vetemjöl och ägg därefter bakad i ugn. Bestående av grislever och fettfläsk.

 

Rökt innanlår
En produkt som har rökts lite sedan luftorkas den i 3 månader. Har en tydlig pepparsmak.

Ölkorv Parmesan

En produkt som är gjord på fläskkött, nötkött, och smaksat med parmesan. En otrolig fin smak att äta den så som den är eller varför inte ha det som tilltugg till någon god drink.

Silver medalj i chark SM 2012

 

Salami
Vi har olika sorters salami. Salamin som får dig att tro att du befiner dig i Italien eller Frankrike, men allt det här görs i lilla Tollarp nere i Skåne.

Viltsalami: Gjort på hjortkött,fläskkött och en härlig enbärsmak.

 

 

Grönpepparsalami: Fläskkött,nötkött smaksatt med grönpeppar och chili.

Grappasalami: Nötkött, fläskkött. smaksatt med äkta grappa.

    Svea Salami: Som med sitt karismatiska utseende och smak lär passa alla finsmakare precis som våra andra salamin.

Calvadossalami: fläskkött smaksatt med äkta calvados. helt lufttorkad och lagrad i flera månader

   

Tollarpitano: En lufttorkad salami med grövre struktur. Mild men ändå härlig smak. Gjort på Fläskkött och helt utan någon tillsatt E-nummer

SVENSK MÄSTARE 2014

Cognacksalami: Fläskött, smaksatt med äkta cognack. Luftotkad och lagrad i flera månader

Silver medalj i chark SM 2010

   

 Fänkålssalami: En Salami som är ut över det vanliga när det gäller både smak och utseende. Den är helt lufttorkad och lagrad i flera månader för att dem bästa smakerna ska utvecklas. Fänkål är en underskattad krydda här hemma i Sverige men nere i medelhavet där vi också fick vår ide så används den kryddan väldigt mycket. Vi var en av dem första i sverige med att göra en fänkålsalami.

Inte nog med det. Den är svensk mästare i  chark SM 2012 också

Tryffelsalami: Fläskkött smaksatt med en del kryddor och äkta tryffel. Hel lufttorkad och lagrad i flera månader.